مرکز تعمیر چاپگر اچ پی hpشرکت مهپا مرکز تعمیر انواع پرینتر اچ پی ، کانن ، سامسونک و انواع اسکنر
مرکز خدمات ماشین های اداری مهپا
چگونه IP یک سایت را بدست آوریم؟
شما پس از وصل شدن به اینترنت،دستور زیر را در قسمت داس ویندوز تایپ میکنیدc:\windows\command وارد Command می شوید سپس در اونجا IPCONFIG را تایپ کنید سپس آی پی شما برایتان نمایش داده می شود.در قسمت IP ADDRESS شماره آی پی خود را خواهید دید. این کار برای کسانی است که در ویندوز xp هستنند و ویندوز 98 روی درایو c آنها نسب است.حال چگونگی دادن فرمان برای کسانی که فقط ویندوز xp روی کامپیوتر آنها است c:\windows\system32\command
چگونه IP یک سایت را بدست آوریم؟
شما به Command برید سپس در PING SITE-NAME را بزنید و بعد آی پی سایت را می دهد.
چگونه آی پی یک فرد رو وقتی داره با شما چت می کند بدست آوریم؟
به قسمت Command برید سپس در اونجا فرمان Netstat -n رو بزنید در این قسمت شما قادر خواهید بود هر آی پی که به کامپیوتر شما وصل هست را نمایش می ده. شما برای اینکه ببینید چه آی پی هایی به شما وصل هست قسمت Foreign Address را ببینید.
وقتی به اینترنت وصل شدید و داشتید با کسی چت می کردید در قسمت Foreign Address می تونید آدرس آی پی که به شما وصل هست همراه با اون پورتی که به شما وصل هست را نمایش می دهد و در قسمت State هم نشان می دهد این ارتباط برقرار هست یا خیر.
چگونه کسی که به شما نامه الکترونیکی می فرستد آی پی اش را بدست بیاوریم؟
قبل از هر چیز باید نکاتی در مورد IP و دامنه و سایت گفته شود:
مطمئناً میدانید که اینترنت یک شبکه است. شبکه اینترنت با شبکهی کوچکی که در اتاق شما وجود دارد از نظر مفهوم کلی یکی است.
همانطور که شما برای دسترسی به کامپیوتر دیگری در شبکه LAN (محلی) لازم است که آدرس IP (و یا نام کامپیوتر) را داشته باشید، در اینترنت هم برای اینکه بتوانید به طور مثال به کامپیوتری که در شرکت گوگل قرار دارد دسترسی داشته باشید باید آی.پی کامپیوتر گوگل را بدانید.
IP را چیزی شبیه به کد پستی تصور کنید. همانطور که هر خانه در یک جامعه باید یک کدپستی یکتا داشته باشد که دو بخشی است، هر کامپیوتر هم در یک شبکه باید یک IP یکتا داشته باشد که 4 بخشی است. مثلاً 209.85.227.106
ببینید، سایت را یک موضوع پیچیده و بزرگ تصور نکنید! سایت دقیقاً یک پوشه است روی یک کامپیوتر که در این پوشه فایلهای مختلفی وجود دارد. مثلاً فایلهای ویدئویی، صوتی، عکس و فایلهای متنی و یا فایلهایی با فرمت html که روی آنها ترکیبی از متن و صدا و تصویر و ... را میتوان به نمایش گذاشت.
این پوشه به اشتراک گذاشته شده است و همه افراد شبکه میتوانند وارد آن شوند و محتویات آن را ببینند. این یعنی یک وب سایت.
چند سال پیش از این، شما برای اتصال به یک کامپیوتر در شبکه اینترنت دقیقاً میبایست آی.پی آن کامپیوتر را میدانستید. مثلاً اگر میخواستید وارد کامپیوتر شرکت گوگل شوید و از اطلاعات Share شده آن استفاده کنید، باید IP آن کامپیوتر را میدانستید.
بعدها دیدند حفظ کردن این IPها مشکل است! مثلاً فرض کنید شما میخواستید بگویید سایت من در آدرس 209.85.227.106 واقع شده! کمتر کسی پیدا میشد که قادر به حفظ کردن آن باشد!
و برخی دلایل دیگر دست به دست هم داد تا مفهوم DNS ظهور پیدا کرد.
DNS یا Domain Name System یعنی اینکه از این پس به جای IP یک کلمه بگوییم که هم کوتاهتر باشد و هم راحتتر قابل بیان و حفظ کردن باشد!
مثلاً از این پس به جای 209.85.227.106 بگوییم google.com
به google.com یا yahoo.com و عبارات مشابه، در اصطلاح دامنه یا Domain گفته میشود.
پس، میتوانید متوجه شوید که اگر ما IP کامپیوتر مربوط به یک سایت (که معمولاً آنرا Server مینامند) را بدانیم، میتوانیم با آن نیز وارد آن سایت شویم. (امیدوارم کسی از این دانسته علمی سوء استفاده نکند!!)
بعد از اینکه دانستید IP به چه درد میخورد، حالا باید بدانید که چطور میتوان IP مربوط به یک دامنه را به دست آورد.
1- کلیدهای پنجره و R را از روی کیبورد خود فشار دهید تا پنجره Run باز شود.
2- تایپ کنید cmd و دکمه OK را کلیک کنید.
3- در محیط cmd که به آن Command Prompt یا خط فرمان میگویند، دستور زیر را تایپ کنید و Enter کنید:
ping google.com
از دستور ping استفادههای متعددی میشود که یکی از آنها همین است. (توجه کنید که باید حتماً به اینترنت وصل باشید) در کل این دستور برای تست ارتباط بین دو کامپیوتر در یک شبکه است.
4- پس از چند ثانیه IP سرور گوگل را خواهید دید! حالا فقط کافیست آن را در نوار آدرس مرورگر خود تایپ کنید و از طریق IP وارد سایت گوگل شوید!
شاید بخواهید آی.پی را به جای حفظ کردن، کپی کنید. برای کپی کردن یک متن از درون cmd نیاز به مطالعه آموزش زیر دارید:
چگونه در cmd (یا همان Command Prompt) یک متن را انتخاب و کپی کنیم؟
آیا با استفاده از این نکته میتوان وارد هر سایتی شد؟
پاسخ: خیر! دقت کنید که این روزها ممکن است بر روی یک سرور، دهها سایت وجود داشته باشد. (گفتیم که سایت یعنی پوشهای بر روی یک سرور)
مثلاً 100 سایت مختلف (و حتی بیشتر) بر روی یک سرور قرار میگیرند که طبیعتاً همه آن سایتها با آن IP شناخته میشوند.
شما وقتی آدرس یک سایت را وارد میکنید، هدایت میشوید به سمت سروری که آن سایت روی آن است. حالا سرور درخواست شما را بررسی میکند. مثلاً تصمیم میگیرد که اگر شما aftab.cc را درخواست کردید، وارد پوشه x شوید. اگر nirooman.ir را درخواست کردهاید، وارد پوشه y شوید و خلاصه به این صورت سایتهای مختلف را روی یک سرور مدیریت میکنند. (پس اکنون شما یکی دیگر از فواید DNS را متوجه میشوید: چندین سایت بر روی یک IP)
اما سایتهای بزرگ و مشهور دنیا مثل گوگل، Facebook و هزاران سایت دیگر، یک IP اختصاصی برای خود میخرند و شما بدون هیچ مشکلی میتوانید با IP نیز وارد آنها شوید.
اگر یک سایت، فی__لتر شده بود، میتوانم از این طریق وارد آن شوم؟
پاسخ: معمولاً کمیته فی__لترینگ، علاوه بر دامنه، IP سایتها را نیز فی_لتر میکند. به ویژه اگر غیراخلاقی باشد. اما گاهی اوقات هم به دلایل مختلف، آی.پی سایتها باز است ;)
سؤال حرفهای:
وقتی یک سایت فی_لتر است، پینگ ما به آن نمیرسد که بخواهیم بفهمیم آی.پی آن چیست؟
:) سؤالات پیچیده نپرسید لطفاً!!
این، به ساعتها تدریس درس شبکه نیاز دارد! اما به طور خلاصه، شما وقتی google.com را فراخوانی میکنید، مستقیماً به آنجا نمیروید که!
ابتدا درخواست شما به یک مرکز مدیریت DNS یا DNS Server میرود و تبدیل به IP میشود و سپس آن IP فراخوانی میشود و اطلاعات سایت مشاهده میشود.
دستور ping به محض اینکه به یک DNS Server رسید، سریعاً آی.پی را بر میدارد و برمیگردد و به شما نشان میدهد، اما اگر سایت فی_لتر باشد، دیگر بقیه ارتباط، قطعه خواهد شد...
موفق باشید؛
نویسنده:
حمید رضا نیرومند