تعمیر انواع فورمتر پرینترهای hp اعم از لیزری لیزری رنگی و جوهری. ( با گارانتی )
زمانیکه چاپگر( پرینتر ) شما درست چاپ نمی گیرد چه کاری باید انجام دهید؟
ما به شما پیشنهاد می کنیم یک تماس با ما داشته باشید و از 25 سال تجربه ما استفاده نمائید
تلفن شرکت مهپا : 88814355 - 09351014461
سایت شرکت مهپا : www.mahpa.com
آدرس : تهران - خیابان ایرانشهر جنوبی - روبروی دفتر پست - ساختمان 16 - طبقه سوم - واحد 6
شرکت مهپا مرکز تعمیر چاپگر آماده دادن مشاوره و رفع مشکلات پرینتر شما است
آموزش عیب یابی و تعمیر کامپیوتر قسمت دوم نسخه قدیمی
رم افزارهای عیب یابی برای کامپیوتر های شخصی ( PC )
صرفنظر از این که کامپیوتر شما چگونه تولید شده است و یا نرم افزارهای نصب شده بر روی آن چگونه نوشته شده اند ، همواره احتمال بروز خطاء وجود داشته و ممکن است در آن لحظه امکان دسترسی به کارشناسان برای تشخیص خطاء و رفع مشکل وجود نداشته باشد . آشنائی با فرآیند عیب یابی و برخورد منطقی و مبتنی بر علم با این مقوله می تواند علاوه بر کاهش هزینه ها، صرفه جوئی در مهمترین منبع حیات بشری یعنی زمان را نیز بدنبال داشته باشد .
نرم افزارهای عیب یابی از جمله امکانات موجود و در عین حال بسیار مهم در این زمینه بوده که می توان از آنان به منظور عیب یابی یک کامپیوتر استفاده نمود .
برای عیب یابی کامپیوترهای شخصی تاکنون نرم افزارهای عیب یابی متفاوتی ارائه شده است . برخی از اینگونه نرم افزارها درون سخت افرار کامپیوترهای شخصی ، برخی دیگر درون تجهیزات جانبی ( نظیر کارت های الحاقی ) ، تعدادی دیگر به همراه سیستم عامل و برخی دیگر به عنوان محصولات نرم افزاری مجزائی عرضه شده اند . در اینجا به بررسی نمونه هایی نرم افزارهای فوق می پردازیم.
برنامه تست کامپیوترهای PC به نام POST
POST برگرفته از کلمات: Power On Self Test است. این برنامه پس از روشن کردن هر نوع کامپیوتر شخصی به صورت اتوماتیک اجراء می گردد . روتین های فوق درون حافظه ROM مادربرد و ROM موجود بر روی کارت های الحاقی ذخیره می گردند.
نرم افزارهای عیب یابی ارائه شده توسط یک تولید کننده خاص :
تعداد زیادی از تولید کنندگان معتبر کامپیوتر به منظور عیب یابی کامپیوترهای تولیدی خود ، اقدام به پیاده سازی و عرضه نرم افزارهای عیب یابی مختص سیستم های خود می نمایند .
نرم افزارهای عیب یابی جانبی :
به همراه تعداد زیادی از دستگاه های سخت افزاری ، نرم افزارهای عیب یابی خاصی ارائه می شود که می توان از آنان به منظور تست صحت عملکرد سخت افزار مورد نظر استفاده نمود . به عنوان نمونه آداپتورهای SCSI دارای یک برنامه عیب یابی می باشند که درون حافظه ROM BIOS کارت تعبیه و با فشردن کلیدهای ctrl+A در زمان راه اندازی سیستم، امکان دستیابی و استفاده از آن وجود خواهد داشت . کارت های صدا و شبکه نیز معمولا” به همراه یک برنامه عیب یابی ارائه می گردند که می توان از آنان درجهت تشخیص صحت عملکرد وظایف محوله هر کارت استفاده بعمل آورد .
نرم افزارهای عیب یابی ارائه شده توسط سیستم عامل :
به همراه سیستم های عامل (نظیر ویندوز) ، نرم افزارهای عیب یابی متعددی ارائه شده است که می توان از آنان به منظور شناسائی و مونیتورینگ کارآئی و عملکرد هر یک از عناصر سخت افزاری موجود در کامپیوتر استفاده نمود .
نرم افزارهای عیب یابی آماده :
تعدادی از تولید کنندگان نرم افزار به منظور عیب یابی کامپیوترهای شخصی اقدام به ارائه نرم افزارهای عیب یابی همه منظوره ای نموده اند. هر یک از نرم افزارهای فوق دارای پتانسیل های مختص به خود بوده که می توان با توجه به خواسته خود از آنان استفاده نمود .
برنامه عیب یابی POST
زمانی که شرکت آی.بی. ام در سال 1981 اولین کامپیوترهای شخصی را ارائه نمود در آنان از ویژگی هائی استفاده شده بود که قبلا” مشابه آنان در سایر کامپیوترها به خدمت گرفته نشده بود .
استفاده از برنامه ای موسوم به POST و Parity-checked حافظه ، نمونه هائی در این زمینه می باشند . پس از روشن کردن هر نوع کامپیوتری درابتدا و قبل از هر چیز دیگر ( نظیر استقرار سیستم عامل درون حافظه ) ، برنامه POST به منظور بررسی تست صحت عملکرد عناصر اصلی سخت افزار موجود در یک کامپیوتر اجراء خواهد شد .
POST ، مشتمل بر مجموعه ای از دستورالعمل های ذخیره شده در تراشه ROM-BIOS مادربرد است که مسئولیت تست تمامی عناصر اصلی در زمان روشن کردن کامپیوتر را برعهده دارد . برنامه فوق قبل از استقرار هرگونه نرم افزار در حافظه ، اجراء خواهد شد .
برنامه POST چه چیزی را تست می نماید ؟
پس از روشن کردن کامپیوتر، برنامه POST به صورت اتوماتیک اجراء و مجموعه ای از تست های لازم به منظور بررسی صحت عملکرد عناصر اصلی در کامپیوتر را انجام می دهد.
تست حافظه ، پردازنده ، حافظه ROM ، مدارات حمایتی برداصلی و تجهیزات جانبی نظیر اسلات های موجود بر روی برد اصلی ، نمونه هائی در این زمینه بوده که توسط برنامه POST تست خواهند شد .
اندازه برنامه POST بسیار کم بوده و صرفا” قادر به تشخیص خطاهای بحرانی می باشد . در صورتی که پس از انجام هر یک از تست های انجام شده توسط برنامه POST مشکل خاصی تشخیص داده شود ، پیام های خطاء و یا هشداردهنده ای که نشاندهنده نوع خطاء است ، ارائه می گردد .
پیامد وجود هر گونه خطاء در این مرحله ، توقف فرآیند معروف بوتینگ ( استقرار سیستم عامل درون حافظه ) خواهد بود . خطاهائی که توسط برنامه POST تشخیص داده می شوند را fatal error نیز می گویند چراکه عملا” توقف فرآیند بوتینگ را بدنبال خواهند داشت .
نحوه نمایش نوع خطاء
ماحصل اجرای برنامه POST ، ارائه سه نوع پیام خروجی است :
کدهای صوتی ، کدهای مبنای شانزده که برروی یک پورت I/O با یک آدرس خاص ارسال می گردد و پیام های مبتنی بر متن که بر روی نمایشگر نمایش داده می شوند . برای گزارش خطاهای تشخیص داده شده توسط برنامه POST از سه روش زیر استفاده می گردد :
کدهای صوتی ( Beep Codes ) :
کدهای فوق از طریق بلندگوی سیستم قابل شنیدن می باشند .
کدهای Checkpoint :
کدهای فوق ، کدهای مبنای شانزده checkpoint می باشند که برای یک پورت I/O با یک آدرس خاص ارسال می گردند . برای مشاهده کدهای فوق به یک برد خاص نصب شده در یکی از اسلات های ISA و یا PCI نیاز می باشد .
پیام های نمایش داده شده بر روی نمایشگر :
پیام های خطاء فوق صرفا” پس از مقداردهی اولیه آداپتور ویدئو قابل نمایش بر روی نمایشگر و استفاده خواهند بود .
کدهای صوتی برنامه POST
از کدهای فوق صرفا” برای اعلام خطاهای بحرانی استفاده می گردد . خطاهای فوق در ابتدای فرآیند راه اندازی کامپیوتر و زمانی که هنوز کارت ویدئو و سایر سخت افزارها وارد مدار عملیاتی نشده اند ، محقق می گردند .
با توجه به این که در این مقطع نمایشگر در دسترس نمی باشد ، کد مربوط به هر یک از خطاهای موجود به صورت مجموعه ای beep مشخص می گردد . در صورتی که ماحصل اجرای برنامه POST موفقیت آمیز بوده و مشکل خاصی وجود نداشته باشد ، پس از اتمام برنامه POST ، صرفا” یک صدای beep قابل شنیدن خواهد بود . در برخی سیستم ها ( نظیر کامپیوترهای کامپک ) پس از اتمام موفقیت آمیز برنامه POST دو مرتبه beep نواخته می شود . در صورتی که تست صحت عملکرد برخی عناصر با موفقیت توام نباشد ، برای اعلام نوع خطاء تعداد مشخصی beep که ممکن است کوتاه و یا بلند و یا ترکیبی از هر دو باشد ، نواخته می گردد .
کدهای Checkpoint مربوط به برنامه POST
کدهای فوق ، اعداد مبنای شانزدهی می باشند که توسط روتین های برنامه POST بر روی یک پورت I/O با یک آدرس خاص ( مثلا” آدرس 80h ) نوشته می گردند . به کدهای فوق ، کدهای POST نیز گفته شده و امکان مشاهده و خواندن آنان صرفا” با نصب آدپتورهای خاصی در یکی از اسلات های سیستم ، فراهم می گردد . آداپتورهای فوق در ابتدا توسط تولید کنندگان مادر برد و به منظور تست سخت افزارهای تولیدی استفاده می گردید . در ادامه شرکت های متعددی ( نظیر میکرو 200 و 2000 ، JDR Microdevice ) با تولید اینگونه کارت ها امکان استفاده از آنان را برای سایر تکنسین ها فراهم نمودند .
از کدهای POST Checkpoint می توان به منظور ردیابی وضعیت سیستم در زمان فرآیند بوتینگ از زمانی که سیستم روشن می گردد تا زمانی که برنامه bootstrap loader اجراء می گردد ( آغاز استقرار سیستم عامل در حافظه )، استفاده نمود .
پس از نصب یک POST code reade درون یکی از اسلات های مادربرد و همزمان با اجرای برنامه POST ، یک عدد مبنای شانزده بر روی نمایشگر کارت نمایش داده خواهد شد . در صورت توقف غیرمنتظره سیستم ، با استفاده از کد نمایش داده شده می توان خطاء موجود را تشخیص داد . در شکل زیر یک POST card reader نشان داده شده است .
پیام های نمایش داده شده بر روی نمایشگر
پیام های نمایش داده شده بر روی صفحه نمایشگر ، پیام های مختصری می باشند که یک نوع خاص خطاء را گزارش می نمایند . پیام های فوق صرفا” پس از مقداردهی کارت ویدئو و نمایشگر قابل نمایش و استفاده خواهند بود .
نگهداری و عیب یابی هارد دیسک کامپیوتر
در یـک هارددرایـو، هـدهای بـازوهای مـتـحرک، شـارژهای مـغناطیسی را به بخشهای دیسـکهای در حـال چرخش انتقال میدهند. در اصل این بخشهای شارژ شده، فایلهایی هستند که در کامپیوتر خود ایجاد میکنید و وقتی که چرخ و فلک شما در یک فضای دوار با فراغت خاطر میچرخد، دیسکهایی که اطلاعات شما را ذخیره میکنند، با سرعت حدود 15000 دور در دقیقه میچرخند. وقتی متوجه میشوید که ذرات ریز گرد و غبار درون درایو میتوانند آن را خراب کنند، تعجب آور است که با این قطعه حیاتی کامپیوتر مشکل زیادی نداریم. در اینجا چندین روش برای سالم نگهداشتن هارددرایو توصیه میشود.
هـارددرایوها نـسـبت به درجـه حـرارت درون کـیس بـسیار حساسند. تـمیز کردن درون کیـس یـقیناً هارددرایو را خـنک نگاه خواهد داشت. برای این کار شما باید یکی از پانلهای پهلوی کیس را باز کرده و بیرون آورید و گرد و خاک را با یک پارچه خشک پاک کنید. در اغلب کیسها تعدادی پیچ در قسمت پشت کیس وجود دارد. این پیچها ر ا باز کنید تا به راحتی صفحه پهلویی کیس را بیرون آورید.
قبل از ایـنکه شـروع به پاک کـردن گـرد و غـبار روی قطعات کامپیوتر خود کنید، یک قطعه فلزی را لمس کنید تا از الکتریسیته ساکن در امان بمانید. این کار راحتتر از آن است که هارددرایو یا مادربرد کامپیوتر شما بسوزد و ناچار به تعویض آنها شوید. پس از اینکه این کار را انجام دادید، به آرامی با پارچهای خشک، گرد و غبار روی هارددرایو خود را پاک کنید.
همچنین بهترین وقت برای بررسی فنهای کیس همین موقع است و شما باید نسبت به عملکرد صحیح فنهای درون کیس یقین حاصل کنید. این فنها باید به درستی کار کنند تا جریان هوای گرم درون کیس را به بیرون انتقال داده و آن را خنک کنند. وقتی کیس را تمیز کردید، کابلهای فن را پاک کرده و آن را به پریز برق بزنید، سپس کامپیوتر را در حالی که صفحات جانبی کیس را نبستهاید، روشن کنید. به صدای فن گوش کرده و به آن نگاه کنید تا یقین حاصل کنید که به آرامی و نرمی کار میکند.
هـمچنین هـارددرایوهای بیـرونی (external) نیـاز به مـقداری مراقبت ویژه دارند. اگر شما از این نوع هارددرایوها استفاده میکنید، نسبت به فضای مورد نیاز آن جهت انجام کار یقین حاصل کنید.
این درایوها هم مانند درایوهای داخلی بیش از اندازه داغ میشوند به ویژه وقتی که کتابهایتان را در اطراف این درایوهای بیرونی بچینید و یا کاغذ یا موارد دیگری از این قبیل را در پیرامون آنها قرار دهید.
برای اینکه یک درایو بیرونی سرد شود، بایستی هوا به خوبی در آن جریان داشته باشد و در صورتی که شما فضای اطراف درایو را محصور کنید، این کار صورت نخواهد گرفت. همچنین هارددرایو بیرونی خود را با استفاده از اسپری هوای فشرده پاک کنید تا گرد و غباری که بر روی آن نشسته است و سبب افزایش درجه حرارت آن میشود را پاک کنید.
چگونه میتوانیم تا حدی از سر و صدای کامپیوتر خود بکاهیم
کم کردن سر و صدای کامپیوتر میتواند خیلی سخت باشد زیرابیشتر سر و صدای کامپیوتر ناشی از دو قطعه اصلی سیستم یعنی هارد دیسک و فن سیستم میباشد که جزو قطعات حیاتی سیستم هستند و در تمام مدتی که شما با سیستم کار میکنید آنها نیز ناچار به کار کردن هستند اما شما میتونید با کارهای جزئی سیستم خود را کم صدا تر کنید.
پیچها را سفت کنید:
اگر یک پیچ که کاملا سفت نشده باشد یا کیس به خوبی بسته نشده باشد میتواند یک سیستم کاملا ساکت را به سر صدائی همانند ماشین چمن زنی (!) تبدیل کند. مطمئن شوید که تمام کارتها محکم در اسلاتهای خود بسته شده باشند و تمام کابل ها را در جای ایمنی محکم کنید و مطمئن شوید که کیس خود را در جائی خوبی در اطاق قرار داده اید. متاسفانه ممکن است پس از اتمام این کارها متوجه شوید که طراحی ضعیف کیس باعث ایجاد سر و صدا گشته است. اگر کیس شما نیز از اینگونه کیس ها است شما میتوانید با استفاده از یک بسته نوسان گیر (vibration dampening kit) مانند Dynamat`s Xtreme Computer Kit به سر و صدای سیستم خود را کاهش دهید. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت http://www.dynamat.com/ مراجعه کنید.
اگر سیتم شما روی میز چوبی، کف پارکت یا هر جنس سخت دیگری است شما میتوانید موس پد های قدیمی خود را بریده و زیر پایه های کیس قرار داده و از ارتعاش سیستم جلوگیری کنید و به این وسیله هزینه ای را که برای خرید کیت لرزه گیر کنار گذاشته اید صرفه جوئی کنید.
فن سیستم:
یکی از راهها برای اینکه سر و صدای فن خود را کم کنید اینست که سیستمی را انتخاب کنید که نیازی به محصولات شرکت AMD نداشته باشد تا بتوانید از فن کوچکتری برای cpu خود استفاده کنید همچنین میتوانید از فنهای مرغوبتر و کم سر و صدا تر استفاده کنید. البته قبل از تعویض فن دقت کنید فن جدید به انداه فن قبلی سیستم شما را خنک کند.
روشهای زیادی به منظور کم کردن سر وصدا ناشی از کارکردن کامپیوتر یا رایانه اتان وجود دارد یکی از معمولترین آنها خرابی فن یا پنکه ها داخل کیس کامپیوتر است ممکن است فروشنده کامپیوتر فکر کرده شما می خواهید 24 ساعت از کامپیوتر خود استفاده کنید و برای همین 3 تا 4 فن اضافه به کیس شما نصب کرده است و شما مجبورید سر و صدا زیادی فن ها را تحمل کنید!!!!
هارد دیسک:
هر وسیله ای که با سرعت 7200 دور در دقیقه دوران کند به خودی خود سر و صدا ایجاد میکند (چرخهای یک ماشین وقتی که با سرعت حرکت میکند حداکثر 500 دور در دقیقه میزند!). بهترین راه برای ساکت کردن یک هارد دیسک پر سر و صدا استفاده از عایقهای صوتی است. برای مثال Molex`s SilentDrive یک جعبه پلاستیکی است که شما میتوانید هارد خود را درون آن قرار دهید. و این جعبه پلاستیکی مانع از انتشار صدای هارد دیسک می شود. (New England Digital) به آدرس (http://www.nedcomp.com/) یکی از شرکتهائی است که این جعبه ها راتولید می کند. دیسکهای سخت در هنگام خواندن و نوشتن مقداری سر و صدا تولید میکنند. برای کم کردن این سر و صداها بطور مرتب هارد خود را defrag کنید در بیشتر نسخه های ویندوز از مسیر Start, Programs, Accessories, System Tools, Disk Defragmenter استفاده کنید.این کار سرعت دسترسی به فایلها رابیشتر کرده و باعث بهره وری بیشتر سیستم شما میشود.
به گوش رسیدن صدای هارد در هنگامی که در حال خواندن چیزی از روی هارد و یا نوشتن بر روی آن نیستید نمایشگر آن است که RAM سیستم شما پائین است و احتیاج به ارتقا Ram خود دارید. در هنگامی که ram سیستم شما پر میشود ویندوز اقدام به نوشتن اطلاعات اضافی بر روی هارد دیسک شما میکند. با خرید یک ram دیگر هم سرعت خود را بالا برده و هم صدای سیستم خود را کم کنید.
مکان قرار گیری سیستم:
همانطور که در بالا اشاره شد بعضی از صداها به دلیل محل قرار گرفتن کامپیوتر میتواند باشد در مورد محل کامپیوتر سعی کنید به نور محیط و میزان سر و صدا بیشتر اهمیت بدهید و نه زیبائی آن.
رفع اشکال در XP
اگر از سیستم عامل XP استفاده می کنید و نگران از دست دادن اطلاعات موجود هستید یا اگر سیستم شما دچار مشکلی شده که نیازمند راه اندازی (booting up) است، CPR، این یوتیلتی کوچک تحت سیستم بازیاب XP به همراه تعدادی فایل راه انداز، مشکلات سیستم را مشخص می کند.
اما دلیل اصلی مالکیت CPR به XP، یک CD است که به عنوان دیسک احیاگر برای سیستم های به هم ریخته XP کاربرد دارد.
مشکلات بهبود یافته
CPR تحت سیستم بازیاب XP کار می کند. مشخصه مهمی که به شما امکان می دهد تا مشکلات را مشخص یا این نقاط را بازیابی کنید.
برخلاف XP که نقاط بازیابی را دوباره نویسی می کند، CPR برای XP در ابتدای نصب برنامه یک مشخصه را به صورت دائمی ذخیره می کند.
این مشخصه به همراه فایل های راه انداز سیستمی مانند ntldr، mbr و boot-ini هستند که سیستم بازیاب XP در ذخیره کردن آنها غفلت می کند.
هرگاه که شما شروع به نصب برنامه های دیگر می کنید، CPR در XP نقطه مشخصه را قبل از هر تنظیم یا نصب برنامه اجرایی، ایجاد می کند. این نرم افزار هر تک برنامه ای را که باید نصب شود یا برای ایجاد مشخصه به گزینه ها ارجاع شود، تشخیص می دهد. این مسئله بویژه در زمانی که مشکلات سیستمی در نصب نرم افزار به وجود می آید،موثر واقع می شود.
احیای کامپیوترهای شخصی بدون راه انداز
بزرگترین قدرت CPR، توانایی بازیابی سیستم های بدون راه انداز XP است. سیستم شما بدون CPR نیازمند فرمت مجدد درایو و نصب مجدد نرم افزار است. اما CPR امکان راه اندازی سیستم را در برنامه خط فرمان،دسترسی به سیستم بازیابی و اطلاعات کامپیوتر فراهم می کند.
در اکثر اوقات، شما قادر به بازیابی کامپیوتر بدون راه انداز به حالت قبلی آن هستید. اگر این امر امکان پذیر نباشد، CPR امکان انتقال اطلاعات به صورت off line را از سیستم به دیسک ایجاد می کند.
اگر خواستار بهبود و محافظت از اطلاعات خود تحت ویندوز XP هستید یا اگر سعی می کنید سیستم به هم ریخته ای را به حالت اولیه اش برگردانید، CPR می تواند انتخاب خوبی باشد. این نرم افزار ممکن است کار زیادی انجام ندهد. اما می تواند منجی حقیقی سیستم شما باشد.